UCIEKAJĄCY PEDAŁ SPRZĘGŁA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GienekAK
    Drive
    • 2007
    • 57

Przepraszam za odgrzewanie kotleta,ale wie ktoś jak to jest z tym podłaczaniem tempomatu w OII. Z tego co wiem wiazka zadna nie jest potrzebna. Tylko w ASO moga go aktywować na kompie ??? Nie trzeba przeprogramowywać zadnego modułu ?? Pozdrawiam
  • grzegorz16
    Classic
    • 2006
    • 3

Witam wszystkich od niedawna jestem użytkownikiem oktawii z 2000 roku 1,9 tdi do niedawna wszystko było dobrze. Trzy dni temu jadąc po Warszawie zauważyłem że pedał sprzęgła zaczyna być coraz niżej zakażdy naciśnięciem, aż do całkowitego braku. Ledwo dojechałem na dwójce. Przestał całą noc , rano ręką wyciągnełem pedał, i mogłem jeżdzić znowu. dzisiaj znów mu odbiło. niewiem co to może być. Z góry za pomoc dziękuje.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

grzegorz16, Pada wysprzeglik i to albo on calkowicie, albo plyn hamulcowy jest juz do bani i przy okazji zapowietrzony i tez bedzie taki bajer. Plyn hamulcowy zasila wysprzeglik sprzegla. Sam wysprzeglik nie wiem ile kosztuje, ale tez cos takiego mialem jeszcze na gwarancji i jak do tej pory wsio jest ok.

Wiec wg uznania mozna zaczac od wymiany plynu, pewnie od nowosci byl nie wymianiany i dobrze odpowietrzyc uklad i patrzec czy znow bedzie cos takiego. Jak dalej to juz chyba tylko to.

Rozumie, ze samo sprzeglo nie slizga ani nic zlego z nim sie nie dzieje. Jak dziala dobrze, to w jakim polozeniu zaczyna brac :?:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grzegorz16
        Classic
        • 2006
        • 3

sprzęgło jest OK. ani się nie ślizga i bierze w tym samym miejscu.
        jeszcze mogę dodać że zaczyna się to przy częstym wysprzęglaniu i po rozgrzaniu się płynu hamulcowego Dzięki za podpowiedz.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

To tak jak mowie, zacznij od wymiany plynu hamulcowego, na pewno nie zaszkodzi
          Spritmonitor.de

Komentarz

• grzegorz16
            Classic
            • 2006
            • 3

Jutro napewno wymieniam,

Komentarz

Pracuję...